Sivut

lauantai 21. maaliskuuta 2015

Aurinko olisi tulevaisuus


Kirjoitan tässä uusiksi vastaukseni YLEn Elävä arkisto​'n postiin:

Miettikääpä millainen ydinfuusiolaitos meillä on tuolla taivaalla.
Se on viisi (5)miljardia vuotta vanha ja vasta nuori tähti, Aurinko. Vaikka se meni kuun taakse pimentoon 94%'sti, niin sitä ei voinut edes katsella kuin erikoislaseilla. Aurinko tulee vielä tuottamaan meille energiaa noin 30 miljardia vuotta, mutta me ei olla sitä enää näkemässä.

Tämä ihmisen sietämätön keveys, rajallisuus ja tietämättömyys on toisaalta hyväksi. On paljon parempi kun emme tiedä mihin universumi tulee päättymään: lopulliseen tyhjyyteen ja kylmyyteen vai lopulliseen kutistumiseen ja uuteen BigBang tapahtumaan.

Kun me edes oppisimme tulemaan toimeen keskenämme ja valjastamaan Auringon ydinfuusion omaan käyttöömme, niin meillä olisi edes hieman aikaa miettiä mitä sitten tehtäisiin, kuten Nalle Puhilla tuulipäivänä. Silloin kun tämän planeetan elinkelpoisuus on uhattuna. Ja se on aivan kohta, meidän ihmisten mittakaavassa. Todennäköisesti ennen Auringon vaikutusta me ihmiset tuhoamme itse itsemme.

Mutta kun homman nimi on tämä: kaikkia uusia energiamuotoja (tuuli, aalto, aurinko) joko verotetaan tai syrjitään sen vuoksi, että ne vievät nykyisiltä energian tuottajilta, eli öljy-yhtiöiltä voittoja pois, niin emme ikinä pääse hyödyntämään uusiutuvia energiamuotoja. Ihan sama mitä täällä suunnitellaan ja kehitetään ja kuinka taloudellisia ja energiaystävällisiä tuotantomuotoja keksitään, niin öljy-yhtiöiden hallituksissa istuvat poliitikot ja kansanedustajat pitävät huolen siitä, että uusiutuvan energia tuotanto ei tule kannattamaan,,, pitkää pitkään aikaan.

Tälläkin hetkellä esimerkiksi aurinkopaneeleiden hinnat ja järjestelmät ovat jo laskeneet sille tasolle, että nyt olisi jo taloudellisesti kannattavaa rakentaa omalle katolle aurinkovoimaa. Mutta jotta se olisi kannattavaa, niin se pitää käyttää itse hyödyksi. Lämmittää taloa ja käyttövettä. Toistaiseksi Suomessa on täysin kannattamatonta yrittää myydä sitä energialaitokselle, koska ... niin ymmärrätte varmaan mitä tarkoitan.

Eli money talks, bullshit walks.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti