Sivut

lauantai 26. lokakuuta 2013

Urheilukatsaus ja kulttuuria

Urheilukatsaus. Mukana myös kulttuuri. 
Eikös Suomen MM-ralli, Jyväskylän Suurajot, typistetty ja siirrytty ajamaan samoja teitä useaan kertaan siksi, että vältyttiin pimeällä ajamisesta. Mitäs nyt tehtiin Espanjassa? Ajettiin pimeässä!

Ai niin. Espanja, Kreikka, Italia, Ranska ja Saksa ovat sitä osaa Eurooppaa, joiden ei tarvitse noudattaa omia tekemiään sääntöjä (lue: direktiivejä).

Lisäksi kaikki Keski-Euroopan kisat joutuisivat lopettamaan, mikäli noudattetaisiin samoja ylesöä koskevia sääntöjä kuin meillä Suomessa. Ralli ei muuten ole ainut laji, jossa muulla Euroopalla on aivan omat sääntönsä.

Muutama vuosi sitten Euroopassa keksittiin direktiivi lasten leikkipuistoja ympäröivien aitojen korkeudesta. Havaittiin, että Suomessa ne olivat noin 20cm liian matalat. Silloin purettiin suurin osa leikkipuistojen aidoista ja osa rakennettiin uudestaan. 
Mikkelissä kävi niin, että ei ollutkaan rahaa rakentaa uusia, joten olemassa olevat, 20cm liian matalat aidat purettiin ja puistot lakkautettiin.

Sama kohtalo oli silloisen kotirantani uimalaiturilla. En nyt muista mikä direktiivi siihen iski, mutta sekin purettiin, eikä tilalle rakennettu uutta.

No, mitä tehtiin Euroopassa? Nothing, niente, nada, nichts, rien & τίποτα!

Me Suomalaiset olemme liian kilttejä. Tai sitten murisemme kotona, juomme pullon viinaa, emmekä tee mitään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti