Sivut

torstai 24. lokakuuta 2013

Hirmu pienien, lentävien ötököiden hävittäminen

Tiedättekö ne hirmu pienet ötökät, jotka löytyvät keittiön roskapussista ja/tai kukkamullasta? Minä tiedän, mutta sitä en tiedä mitä ne ovat? Joku valisti minua ja sanoi niiden olevan mesikärpäsiä, mutta sellaista lajia en löydä mistään *pediasta.

No kuitenkin, olen oppinut kuinka ne saa häviämään tai ainakin populaation kutistumaan. Siihen on kaksi menetelmää: 1) Tappamalla ne nälkään. 2) Pyydystämällä ne yön aikana hunajalla pikku lautaselle ja tappamalla ne siihen. En ole vilä keksinyt mitään luomu- tai ympräistöystävällistä menetelmää, siis en ilman tappamista.

Menetelmä 1) tarkoittaa siivoamista, valitettavasti. Kaikkien kodin pintojen puhdistamista. Edellisen päivän ruokalistaa ei saa löytyä keittiön pöydältä. Samoin roskapussista ei saa löytyä viikon vanhoja perunan-, omenan- eikä varsinkaan banaaninkuoria.

Menetelmä 2) tarkoittaa hunajalautasen jättämistä keittiön pöydälle tai kukka-asetelmien viereen. Kun sitten löytää ötökät lautaselta aamiaisella, niin kylmästi pakasterasia päälle ja kansi kiinni. On aivan oma asia, mitä sille rasialle sen jälkeen tapahtuu.

Voin kertoa, että menetelmä 1) on parempi. Lisäksi tulee asunto siivottua, ainakin joskus.

1 kommentti:

  1. Ystäväni kommentoi toisaalla: Hedelmäkärpäsiksikin niitä nimittävät. Tein muovista suppilon, jonka kärki on hieman avoin. Laitoin pitkähkön lasin pohjalle parin sentin kerroksen omenaviinietikkaa ja asetin suppilon lasiin kärki alaspäin. Kärjen ja nestepinnan välissä noin sentin rako. Kartion leveän osan ja lasin reunan välin oltava tiivis. Koska muovi myös on tiivis, niin tuoksun tehostamiseksi tein siihen neulalla useita reikiä. Pyydyksen periaate on samantapainen kuin katiskassa: sisään pääsee helposti, mutta ulospääsytietä ei tahdo löytyä. TOIMII!!

    VastaaPoista