Sivut

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Mikä auttaa stressiin | YLE Prisma Studio

Hyvä ohjelma eilen TV1:llä YLE Prisma Studio Aiheena Stressi.
Oli helpottavaa kuulla, että kaikki "oireet", joita minäkin viikottain kohtaan, eivät ole merkki mistään "vakavasta". Vaan yksinkertaisilla kotikonsteilla niitä voidaan "hoitaa". Paljon lainausmerkkejä. Antaakas kun kerron.

Joskus huomaan, että liikun täällä asunnossa ympäriinsä. Lähden keittiöön, muistamatta mitä oikeastaan läksin hakemaan. Palaan työpisteeseen, ja mietin mitä olinkaan tekemässä. Silloin pitää rauhoittua, istua hetkeksi ja laulaa vaikka pari kertaa Pimpeli-Pom  Tiedätte mitä tarkoitan.

Sama koodatessa tietokoneohjelmaa tai nettisivua. Parhaimmillaan siinä pääsee ns. flow-tilaan, jolloin ohjelman kirjoittaminen sujuu ja logiikka säilyy tosi hyvin. Vaan jos tulee keskeytys: postiluukku, puhelin, linja-auto tai kolina rappukäytävässä. Silloin flow katoaa ja menee noin 10min että pääsen takaisin siihen hetkeen missä olin hetki sitten. Jos keskeytyksiä tulee paljon, niin työaikaa menee kaikkeen muuhun kuin oli tarkoitus. Tämä tapahtuu pahimmillaan avokonttorissa, jossa työkaverit käyvät kyselemässä kaikkea hassua. Silloin heitä kutsutaan aikavarkaiksi. No, joillekin sekin sopii, etupäässä nuoremmile nörteille.

Olen todennut että musiikki auttaa minua molemmissa tapauksissa. Procol Harum, Homburg and Other Hats. Vivaldi vuodenajat. Chopin. Diana Krall. Mike Oldfield. The Wall - Pink Floyd!  Ihan mitä hyvänsä. Se saa soida taustalla ja tarvittaessa kuulokkeissa.

Teillä toisilla saattaa olla muita konsteja. Kertokaa niistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti