Sivut

tiistai 17. joulukuuta 2013

Lämmityksen säätö internettiin?

Alkuperäinen viesti @tietokone 

Käännän uutisen suomenkielelle: "Google on taas 'vitsikkäänä' – suunnittelee älytermostaattia. The Information -julkaisun lähteiden mukaan Google kehittää uudenlaista internetiin kytkeytyvää kodin 'älytermostaattia' " - Tietysti juttu on IT-tekniikan kirjoittama. Heillä ei välttämättä ole tietämystä energiatekniikasta.

En ymmärrä mitä arvon- tai toiminnan lisäystä lämmitysjärjestelmän säätötekniikkaan tuo se, että jokainen huonetermostaatti on kytketty internettiin? Nykyisten digitalisoitujen säätöjärjestelmien aikakaudella riittää, että itse säätökeskus voisi olla yhteydessä nettiin. Nimenomaan voisi! Sitäkään en täysin ymmärrä, koska mitä tietoa internet voisi tuoda yksittäisen rakennuksen paikalliseen säätämiseen? 

Paitsi tietysti ilmastonmuutoksen ennustaminen, rakennusten valvonta ja tiedonkeruu. Silloin Google voi kohdentaa mainoksia siihen käyttäjäryhmään, joilla on tietyt raja-arvot täyttävä huoneilmasto.

Säätöjärjestemän tehtävänä on kuitenkin mitata rakennuksessa ja ulkoilmassa tapahtuvia muutoksia ja ohjata lämmitysen/ilmastoinnin säätöä sen mukaan. 

Googlen kannataisi palkata konsultiksi joku energiatekniikan ammattilainen miettimään, millaisia ratkaisuja keksitään. Ettei mene kaikki tuotto harakoille. Kuinka se nyt kirjoitetaan in english?

Huomaan tätäkin juttua kirjoittaessani, kuinka Facebook valvoo minua ja tallentaa muistiin kaiken kirjoittamani. Olkaa hyvä, aion julkaista tämän kuitenkin.

Kommentointi avoin ja jopa suotavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti