Sivut

sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Mitä on ilmastonmuutos?


Maapallon lämpötila on noussut 1880 -luvun alusta tähän päivään noin 0,85℃ Eli sinä aikana kun joitakin järkeviä mittauksia on voitu tehdä. Silti lämpötilan mittauksissa on paljon epävarmuutta. Tuohon aikaan (siis 1880) ainoat mittaukset tehtiin rahtilaivoissa, jotka rahtasivat tavaraa ympäri maailman meriä. Silloin meriveden lämpötilan mittaus tehtiin heittämällä saavi laidan yli ja kun se nostettiin takaisin laivaan niin siitä mitattiin lämpötila, näin saatiin joku arvio meriveden lämpötilasta. Mutta!! Jos se laiva käytti puista saavia tai purjekankaista saavia, niin saatiin eri tulos. Elikkä: Jos IPCC:n ilmastopaneelin arviot ja ennustukset nojaavat 1880 -luvun mittauksiin, niin ne saattavat olla pahasti pielessä.

Toinen juttu kokonaan on CO2 määrä. Merivesi, jota maapallolla on noin 75% pinta-alasta, kehittää CO2 ja metaani kaasua enemmän kuin me ihmiset edes ymmärrämme laskea. Meret ja muut lätäköt tuottavat ilmaston CO2 pitoisuudesta yli 95% Mukaanlukien vielä suurempi ilmastomyrkky: Metaani. Metaanin määrä tietysti kasvaa sitä enemmän, mitä enemmän me varastoimme yhdyskuntajätettä kaatopaikoille. Se on taivaallisen totta. Mutta yhtä totta on se, että metaania vapautuu maailman meristä enemmän kuin CO2 kaasua.

Sitten on Hiili (C). Hiili ja muut Hiilen yhdisteet ovat meidän sivilisaatiomme huippu. On sanottu ja sanotaan se nyt vielä, että ihminen ja maapallo toimivat hiilen eri yhdisteiden voimalla. Ilman Hiilen eri yhdisteitä meitä ei olisi edes olemassa. On sanottu ja todistettu, että maapallon elämä perustuu hiilen eri yhdisteille. Jos toisella planeetalla olisi jotakin elämää, niin se ei todennäköisesti perustu Hiilen eri yhdisteisiin.- Vaan kokonaan muuhun kemiaan.

Joten, jos me poltamme voimalaitoksissa 9.000,000,000,000 tonnia hiiltä vuodessa, niin se riittää meille vielä 50 vuotta. Mutta kysymys kuuluu: mitä sitten? Joku yhtye lauloi "Uraani halkeaa ja tuottaa meille valkeaa" Mutta sekään ei ole ratkaisu. Uraanista saadaan kyllä energiaa, mutta sen jätökset ovat ongelma. Ei meille, mutta tuleville sukupolville, noin 30,000 vuoden päähän. Muistaako kukaan mikä on Uraanin Isotoopin 235 puoliintumisaika. Suurinpiirtein 4,48 miljardia vuotta.

Mutta se ratkaisu! Se olisi ei fissio vaan fuusio reaktori.
"Fuusioreaktorin sanotaan olevan turvallisempi kuin nykyisin käytössä olevat fissioon perustuvat ydinreaktorit. Ydinfuusio tuottaa suuria energiamääriä fuusioituvaa ainekiloa kohden, ja fuusioituva aine vety on maailmankaikkeuden yleisin alkuaine!" Mutta kuinka ihmiskunta oppii valjastamaan tämän sama voiman, jota koko maapallo käyttää: Aurinko!

Minusta ei ilman sotia. Koko meidän planeettamme on aina ja ikuisesti tapellut energian saamista vastaan. Sotaa tarvitaan, jotta saadaan uutta tekniikkaa ja energiaa käyttöön. Valitettavasti.

Seuraava III -maailmansota tullaan käymään puhtaasta vedestä. Ei energiasta, koska energia on jo loppunut ja ihmiset ovat oppineet kehittämään energiaa Auringosta. Mutta vesi loppuu!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti