Sivut

tiistai 20. toukokuuta 2014

Suomen Poliisi valvoo

ISO Veli valvoo! Halusimme tai ei. Useimmiten se on @SuomenPoliisi. 

Teleoperaattorit säilyttävät puhelutietoja vähintään 12 kuukauden ajan. Se on laissa määrätty. Tietoja valvoo #poliisi.

Tiedustelupalvelut, viranomaiset, yritykset ja muut toimijat voivat seurata meitä. Esimerkiksi K- ja S-kauppaketju tietävät tarkalleen, mitä kanta-asiakaskortin haltija ostaa ja mihin hänen rahansa kuluvat.

Jos sinulla on K- tai S-kanta-asiakaskortti, jolla saa alennusta tai bonusta, kauppaketju tietää tarkkaan, mitä ostat. Näin kauppa voi kohdentaa mainontaansa juuri sinulle. Ja postiluukku soi!

Jos lataat kuvat Youtube tai Instagram kaltaisille sivustoille, kuvassa voi olla mukana metatiedot. Niiden avulla saadaan selville, missä kuva on otettu, joten samalla tulet paljastaneeksi omat liikkeesi. 

Sähköpostiviestejä voidaan seurata ja napata. #poliisi ja tiedustelupalvelut voivat päästä niihin käsiksi. Jos käytät esimerkiksi Googlen Gmailia, saattaa olla, että tietokone ”lukee” viestisi. Sisällön perusteella Google voi kohdentaa sinulle mainontaa. Ja taas postiluukku soi!
Jos ei siis #poliisi!

Teleoperaattoreilla on velvollisuus pitää tallessa kaikki puhelutiedot vähintään vuoden verran. Puheluiden lisäksi tiedoista selviää, missä olet ollut, kun puhelimessasi on ollut virta päällä. Sinut voidaan napata tien päältä tai vaikka kirkkopuistosta. Nappaaja on #poliisi.

Autosi rekisterikilpi on luultavasti kuvattu monta kertaa sekä avoimesti että tietämättäsikin. Tekniikkaa käytetään pysäköintitaloissa mutta yhä useammin kilvestä nappaa kuvan #poliisi. Poliisi etsii rekisterikilpien avulla muun muassa varastetuiksi ilmoitettuja ja katsastamattomia ajoneuvoja. Kuten minua!
Siis taas #poliisi!

Ikinä et ole yksin, menet sitten minne hyvänsä. Aina sinua valvoo #poliisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti