Sivut

perjantai 21. helmikuuta 2014

Vuokralaiset ovat saastaa

Valitan nyt tästäkin, kun kerran vielä pystyn.

Asun vuokrataloyhtiössä 1,6km torilta, 400m kauppakeskuksesta ja 500m Saimaan rannasta. Tämän (57neliön) kaksion vuokra on aivan sietämätön, mutta onhan tämä toki hyvällä paikalla.

Silti meitä maksavia asiakkaita (lue: vuokralaisia) kohdellaan kuten olisimme saastaista karjaa ja kaikki pohjasakkia. Ulkoeteisen ilmoitustaulu on täynnä kieltoja ja kehotuksia olematta tekemään sitä sun tätä. Kaikki ilmoituksia koskevat asiat ovat kuitenkin luettavissa myös taloyhtiön järjestyssäännöistä. Monella eri kielellä. Kaipa taloyhtiö uskoo, että monikaan meistä ei osaa tai viitsi lukea. 

Jos selityksenä on se, että tässä osoitteessa asuu muutama ulkomaalainen, niin ei mene läpi. Edes englanninkielisiä ilmoituksia ei ole esillä. Kuka italialainen, kuubalainen tai jonkun muun maan kansalainen osaa lukea suomenkielisiä kieltotauluja. Ja miksi pitäisi, koska (kuten kirjoitin), hekin osaavat lukea ne järjestyssäännöistä.

Sitäpaitsi, kaikki tuntemani maahanmuutajat ja/tai muuten ulkomaalaiset ovat sieltä siistimmästä päästä. He tervehtivät rappukäytävässä ja pihalla, kunnioittavat vanhempaa ihmistä (kuten minua :-D), avaavat oven meikäläiselle kauppakassia kantavalle "vanhukselle". Häiriköintiä aiheuttavat etupäässä nämä aboriginaalit suomalaiset, jotka rymistävät kotiin 02:45 tullessaan kapakasta. Ja vielä piruuttaan soittelevat kaikkia rappukäytävän ovikelloja aamuyöstä. Sitten piiloutuvat käytävän syvennykseen ja hiipivät varmaan hihitellen kotiinsa. Eivät uskalla edes tulla vastaamaan kasvotusten. Toisaalta, ehkä se on parasta olla herättämättä tällainen 126kg nukkuva karhu.

Lopuksi elävä esimerkki pakkaspäiviltä, niiltä harvoilta.
Muiden kieltojen lisäksi, ilmoitustaululle ilmestyi 32px fontilla kirjoitettu viesti: "Ulko-ovi on pidettävä suljetuna" Olisi siihen voinut lisätä myös: "Входная дверь должна быть закрытой"

Sehän on itsestään selvyys. Mutta pitääkö keskellä yötä soittaa huoltoyhtiöön ja pyytää putsaamaan kertynyt lumi ja jää kynnykseltä ja sarannoiden välistä, jotka estävät oven sulkemisen?  
Kuka sen huoltokäynnin maksaa? Minä, soittaja kenties?

Viestini taloyhtiöön: Kohdelkaa meitä kuten asiakkaita. Sillä mehän Teille palkan maksamme. Harkitsen vakavasti muuttoa johonkin ystävällisempään paikkaa. Jään kuitenkin kaipaamaan niitä vähiäkin ystäviä tässä taloyhtiössä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti