Sivut

tiistai 22. kesäkuuta 2021

Koodin korjaamista

 

Viikolla 24/2021 meni ainakin kaksi päivää (ja hyvä ettei yötäkin) hukkaan.
Rakennan sellaista kotisivulla olevien tekstien ja kuvien ylläpito-ohjelmaa. Silloin käyttäjä voi muokata sivua ilman minun puuttumista asiaan. 

Ai miksikö? 

Ensiksi: minä en pidä näiden erilaisten WySiWyg -ohjelmien tuottamasta koodista. Koodi muistuttaa enemmän vanhaa risuaitaa. Jos sitä joutuu jälkeenpäin muokkaamaan, niin silloin ollaan suossa.
Sitäpaitsi WySiWyg-ohjelmat ovat varsin raskaita käyttää, ainakin loppukäyttäjälle.

Toiseksi: haluan pikkuhiljaa irtaantua näistä tiukalla aikataululla tehtävistä töistä ja keskittyä enemmän itseeni ja uuden oppimiseen. Esimerkiksi ukulelen soittamisen opetteluun 😃 Siksi siis rakennan tätä ohjelmaa. Ja nyt vasta päästään itse asiaan.

Tässä tosiaan meni pari päivää kun etsin vikaa koodista. Käytän kolmannen osapuolen moduuleita (DataTable ja TablEdit), joiden ympärille rakennan omaa koodia. Vanha viisaus sanoo, että kaikkea ei tarvitse tai kannata itse tehdä.
No, nämä moduulit eivät suostuneet toimimaan yhdessä. Etsin tietenkin vikaa omasta koodista, turhaan! TablEdit moduulista on olemassa kolme erilaista versiota. Yksi ei suostunut muokkaamaan tietoa textarea kentässä, toinen ei suostunut tallentamaan ($_POST) muokattua tietoa. Vasta kolmas suostui tekemään molempia!

Arvatkaa harmittiko kun huomasin, että vika ei ollutkaan minussa, vaan näissä eri moduuleiden versioissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti