Mikä on ero aloittelijan, keskitason ja kehittyneen ohjelmoijan välillä? Sen voi kutistaa kahteen yksinkertaiseen seikkaan:
1) Millaisia ongelmia ratkaistaan
a) Aloittelija etsii pilkkuvirheitä, mikä olikaan sort metodin nimi?
b) Keskitason tekijä osaa korjata bugeja, miettiä tietorakenteita, ja rakentaa yksinkertaisia mutta toimivia ratkaisuja.
c) Kehittynyt ohjelmoija hallitsee ongelman osaamisen, omistaa kehittyneen käsityksen parhaista toimintatavoista, ja tietää missä sudenkuopat ovat. Ongelma ei enää ole, että voiko jotain ratkaista vaan mikä on paras tapa ratkaista se.
2) Miten ne ratkaistaan
a) Aloittelijalla on hyvin rajoittunut käsitys eroista ratkaisujen välillä ja yksi parhaita tapoja oppia on antaa hänelle ongelma, johon hänen on itse etsittävä ratkaisu ja sen jälkeen käydä läpi "code review" kokeneemman ohjelmoijan opastuksella.
b) Keskitasolla ohjelmoija on jo oppinut paljon hyviä toimintatapoja, hän ymmärtää versionhallinnan ja testaamisen tärkeyden, ja aktiivisesti etsii parempia ratkaisuja.
c) Kehittyneellä tasolla se mikä vie paljon aikaa keskitasolla on suhteellisen itsestään selvää ja mutkatonta.
Sitten on tietysti vielä yksi ylempi taso, tekniikan ihmelapsia, jotka eivät enää ratkaise ongelmia vaan ovat yhtä taon kanssa.
Lähde: Quora 14.2.2022
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti