Kyllä on vanhan koodarin elämä tehty hankalaksi.
Sen lisäksi, että pitää tietää tai tunnistaa millä selaimella käyttäjä ohjelmaa suorittaa, niin jokaisessa ohjelmointikielessä on omat kummallisuudet niinkin yksinkertaiseen asiaan kuin päivämäärien käsittelyyn. Lasketaan vaikka esimerkiksi kahden päivämäärän välinen päivien lukumäärä.
Näin se tehdään Bash komennoilla:
CDATE=`date -d "Sep 30" +%j`
TODAY=`date +%j`
DAYS=$(($CDATE - $TODAY))
echo $DAYS # Näytetään lopputulos
Näin se toimii Python kielellä:
from datetime import date
f_date = date(2021, 9, 18)
l_date = date(2021, 9, 30)
delta = l_date - f_date
print(delta.days) # Näytetään lopputulos
Ja näin PHP kielellä:
$date1=date_create("2021-09-18");
$date2=date_create("2021-09-30");
$diff=date_diff($date1, $date2);
echo $diff->format("%R%a days"); // Näytetään lopputulos
?>
Ja kuuluisasta internetistä on turha hakea apua tai vastauksia. Se on täynnä täysin luokattomia kommentteja, jotka kuuluvat suurinpiirtein: "En tiedä toimiiko tämä, mutta kokeile"
Olen huomannut, että internetissä on sentään muutama sellainen taho, joiden kirjoittamat esimerkit ja oppaat jopa toimivat. Yksi niistä on IBM.
"Joskus muinoin" kun oppaat painettiin kirjan muotoon, niin julkaisijalla oli sentään jonkinlainen vastuu esimerkkien toiminnasta. Siksi olen laatinut ja kerännyt esimerkkejä aivan itse ja kirjoittanut niistä oman tietokannan.
Tätä opasta täydennän aina tarpeen mukaan.
Entiseen aikaan riitti se, että ensin valittiin ohjelmointikieli. Esimerkiksi M$ yhtiön tuotteista Visual Studio (Basic, C, C++, C#). Tämän jälkeen piti tietää mihin ympäristöön ohjelma asennetaan (M$ DOS, Windows 3.x, 95, 98, NT, XP). Sen jälkeen koodattiin niin vimmatusti ja muodostettiin lähdekoodista tietokoneella suorittava versio (EXE).
Oliko se sitten helpompaa, päätelkää itse!