Nyt tärppäsi, taas! Uusi työkalu: #JpGraph ja #php
Ennen vanhaan kun mietin, kuinka jonkin ongelman voisi ratkaista juuri tietyllä ohjelmointikielellä. Silloin menin kirjastoon tai kirjakauppaan. Yleensä Akateemiseen kauppaan Helsingissä. Sieltä ostin paksun manuaalin joka kertoi silloisen ongelman ratkaisusta. Ainakin antoi viitteen siitä.
Nyt tämä tiedonhankinta on helppoa. Laitan oikeat hakusanat hakukoneeseen ja kas ... minulla on saatavilla monta lähdeteosta, jotka käsittelevät juuri sinun ongelmaasi.
Mutta ... onko tieto oikeaa?
Internet on tulvillaan valetta ja arvauksia. Yksi tyypillisistä vastauksista Q&A palstoilla (Kysymys & Vastaus) on, että kokeile tätä, ehkä se toimii. Vielä pask/%¤ .. tai huonompi vastaus on, että mitä sinä täällä kyselet, opettele itse!
Niinhän minä teenkin ja yritin kysyä Teiltä apua!
Mutta kuten aloitin, niin joskus tärppää. Löysin Japanilaisen yhteisön kirjoittaman grafiikkakirjaston, joka on tarkoitettu PHP -kielelle. Sen avulla on varsin "helppo" tuottaa erilaista grafiikkaa: pylväitä, piirakoita, ruusuja ja muita.
Tietysti data pitää olla oikeassa muodossa ja sitä pitää olla riittävästi. Sen jälkeen grafiikan piirtäminen onnistuu. No, periaatteessa aika hyvin.
Laitoin omalle sivulleni mittaustulokset Mikkelin sääpalvelun mittauksista: tuulen suunta ja nopeus. Se on nimeltään ns Windrose ja näyttää oheisen kuvan mukaiselta. Live dataa voi katsella osoitteessa: http://datatuki.net/fmiweb/weather_fmi.php
Tuuliruusu (Windrose) grafiikka siis kertoo mistä tuuli on puhaltanut ja miten kovaa.
Sakara "E" tarkoittaa Itätuulta (East) ja sen pituus tarkoittaa kuinka monta prosenttia tuulesta on puhaltanut idästä. Sakaran väri taas kertoo tuulen voimakkuudesta. Vaaka-akselilla on merkitty tuulen nopeudet eri väreillä.